Târziu

Astă-noapte nu mi s-a arătat nici o stea. Am stat trează ore întregi, târziu în noapte, o liniște mută și câteva mici dureri. S-a făcut 1 noaptea,  s-a făcut 3. Și tot așa într-un decor mut. În jur de ora 3, am patrulat ceva prin casă în căutarea unui strop de aer, a unui pahar cu apă rece, și a unei stele care mi se arăta. N-am găsit nimic…

Am bătut cu pumnii în pieptul tău de parcă ar fi fost un zid. Am dat cât de tare am putut, am încercat să sparg zidul, dar nu am reușit. Nu am reușit pentru că tu nu ai simțit nimic, tu nici măcar nu ai fost acolo. De ani de zile bat în zid, dar pe zi ce trece se întărește și mai tare.

De ani de zile aștept să-mi dai drumul, să-mi deschizi ușa și să mă primești. Să mă ții acolo o viață și mai mult dacă se poate. Am încercat să mă transform în ceva mai mic. Acel ceva mic, cu un chip blând și drag. Dar n-a mers. Zidul nu s-a spart, iar eu n-am ajuns dincolo de zid. Și totuși a apărut un moment în viața în care am ezitat să mai bat și am încetat să mă mai gandesc cum să ajung acolo.

Într-o zi, acel ceva mic cu chip blând și drag a ajuns în cealaltă parte a zidului și de fapt era acolo de la bun început. Pe moment mă pierdusem…

Astă-noapte nu mi s-a arătat nici o stea. În schimb, te-am simțit când îmi vegheai somnul. Spre dimineață, am simțit că tu de fapt erai acolo de la bun început. Și tot atunci am simțit o energie puternică pe care o numesc: „tu”.

DSC_3176.JPG

Un gând despre &8222;Târziu&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s