Nor

Dacă am privi pentru 5 minute spre cer am vedea norii, copiii care se adună și se joacă împreună și totodată cei care se joacă cu imaginația noastră. Se lasă modelați de lucirea din ochii noștri și nu protestează într-un fel.

Dacă am putea percepe mai ușor că un nor există și atât, el este un fenomen neînrădăcinat,neancorat nicăieri sau ancorat în nicăieri – dar există. Și că întreaga existență este asemenea unui nor: fără rădăcini, cauzalitate, întrebări… doar mister.

Noi credem că norii au un drum înspre care se îndreaptă, că au un scop… el doar plutește. Nu are o destinație, un destin sau un scop anume. Oriunde ar ajunge, acolo se află și ținta lui.

Un nor plutește oriunde îl duce vântul, nu luptă. El nu este un cuceritor, cu toate că el este cel care planează asupra tuturor lucrurilor… El nu  este precum un om să-l poți învinge, nu are o minte pe care să i-o cucerești. El nu-și fixează un obiectiv, un scop, destin, sens și nebunia de a ajunge undeva. El nu are încotro să se îndrepte, se mișcă pretutindeni, toate dimensiunile/direcțiile sunt ale lui.

Oriunde ne-am îndrepta el se îndreaptă să fie acolo, acolo unde trebuie să ajungă, așadar scopul nu reprezintă sfârșitul a ceva, el nu e „sfârșit de capitol”. Ci scopul îl reprezintă fiecare moment.

DSC_0186.JPG

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s